Μοσκοβισί: Μήνυμα υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα

Μήνυμα υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας «έστειλε» ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί.

Στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, μία ημέρα πριν την έλευσή του στην Αθήνα, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι «ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μέσω της εκπροσώπου του, έστειλε μήνυμα ότι σαφώς θα θέλαμε η τωρινή Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και ο κ. Δήμας, ο οποίος ήταν επίτροπος, είναι καλός άνθρωπος».

Ο επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι η Κομισιόν εργάζεται «με αυτούς που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη».

«Να τιμήσει τις δεσμεύσεις της η Ελλάδα»

Σε έτερη συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ότι «η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της. Και η Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να δείξει συνέχεια στη δέσμευσή της ως προς τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη – ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα μεταφέρω στις συναντήσεις μου με τις αρχές της χώρας».

Συμπληρώνει δε ότι έχει συζητήσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα επανεξέταση το συντομότερο δυνατό, με μια αξιόπιστη, ισορροπημένη δέσμη μεταρρυθμίσεων και φορολογικών μέτρων για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και να εντείνουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τονίζει ο κ. Μοσκοβισί.