Μπακογιάννη: Είναι γνωστό ότι δεν συζητάμε με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό

Συνέχεια στην κόντρα με τον πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη.

Ερωτηθείσα από τον ΣΚΑΙ γιατί δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως είναι γνωστό ότι «δεν συζητάμε με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό».

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι -αντιθέτως- ο Κώστας Καραμανλής ήταν ενήμερος. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν μιλά με τον Κώστα Καραμανλή και εάν εκείνος γνώριζε ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Μιλάω με τον Καραμανλή. Νομίζω ότι ήξερε… Δεν τον ενημέρωσα εγώ».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αρνήθηκε ότι με την κίνησή της αυτή «έκαψε» ενδεχόμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να καλέσει ο κ. Τσίπρας τον πρόεδρο της ΝΔ για να τον ενημερώσει.

Η ίδια χαρακτήρισε «πολύ μικρό το “με κάλεσες, σε κάλεσα”, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τόσο σοβαρή κατάσταση» και ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε κάθε ένας να έχει την ευθύνη των λόγων του.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή την Τρίτη, η βουλευτής της ΝΔ τη χαρακτήρισε «χρήσιμη», ενώ άφησε αιχμή για την αντιφατική στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο ενδεχόμενο συμφωνίας, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντηση αυτή «θα συζητήθηκε και η θέση της ΝΔ στη Βουλή για την ενδεχόμενη συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία, παρατήρησε ότι «θα δούμε τη συμφωνία, θα την κουβεντιάσουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ερωτηθείσα για τα εσωκομματικά της ΝΔ και τις προσωπικές της φιλοδοξίες, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: «Δεν κινείται τίποτα. Κανείς δεν κινεί κάτι. Δεν κινούμαι, γιατί δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα εσωτερικά της ΝΔ την ώρα που η χώρα είναι σε τόσο κρίσιμη κατάσταση».

Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία των διαπραγματεύσεων και σημείωσε ότι ζήτησε τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την αίσθηση που έχει αποκομίσει η ίδια από τις επαφές της με το εξωτερικό.