Μπακογιάννη: Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο η Ν.Δ. να ταυτιστεί με τις φωνές εκείνες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη

Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο η Ν.Δ. να ταυτιστεί με τις φωνές εκείνες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή, δηλώνει η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη στάση που πρέπει να τηρήσει η Ν.Δ. στην ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία, αν και σημειώνει ότι θα πρέπει πριν ψηφίσει «να δει κανείς το περιεχόμενο».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews, η κ. Μπακογιάννη δεν παίρνει θέση εάν πρέπει θα γίνει ψηφοφορία στην Κ.Ο. της Ν.Δ., αλλά δηλώνει πως πρέπει να γίνει αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση και συμπληρώνει πως «δεν αντέχει η Ν.Δ. ακόμη μία αλλαγή στάσης, η οποία θα δημιουργήσει απόλυτη σύγχυση στο εκλογικό σώμα που μας έχει εμπιστευθεί».

Στις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. για στελέχη που κάνουν δωράκια στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι «δεν με αφορά η δήλωση αυτή γιατί δεν έχω κάνει απολύτως κανένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλού πρέπει να αναζητήσει ο κ. Σαμαράς τα αίτια για τα οποία σήμερα η Ν.Δ. βρίσκεται δημοσκοπικά στο 15%».

Επίσης, επαναφέρει το σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» για τη Ν.Δ., σημειώνοντας πως «χρειάζεται να αναγεννήσουμε την παράταξη, και να δημιουργήσουμε μία παράταξη η οποία μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει πως ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ. πρέπει να εκλεγεί υποχρεωτικά από τη βάση, ενώ στην ερώτηση εάν θα είναι υποψήφια η ίδια για την αρχηγία απαντά πως «σε κάθε περίπτωση θα είμαι στην πρώτη γραμμή για την αναγέννηση της Ν.Δ.».

Sto metaj;y, sε ανασύνταξη της οργανωτικής δομής «με την αξιοποίηση νέων ιδεών και καταξιωμένων προσώπων» προχωρά η Νέα Δημοκρατία μετά από απόφαση του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα έμφαση δίνεται στο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:

Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων η κ. Μαρία Συρεγγέλα.
Γραμματέας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων ο κ. Δημήτρης Σιάχος.
Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος η κ. Μαρία Γιαλαμά.
Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.
Γραμματέας Συντονισμού των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης.
Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος