ΝΔ: Από το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” για την τοπική αυτοδιοίκηση, περάσαμε στην “οικειοθελή συμμόρφωση” των ασφαλιστικών ταμείων

Ερασιτεχνισμό και ανευθυνότητα χρεώνει στην κυβέρνηση η τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή την παραδοχή του Δημήτρη Μάρδα ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αναγκών, αλλά και τη μετέπειτα αναδίπλωση του.

Η κ. Ασημακοπούλου σχολιάζει ότι «με απίστευτη ελαφρότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για την καταβολή μισθών και συντάξεων στο τέλος Απριλίου». «Λίγες ώρες αργότερα», συμπληρώνει, «ανακοινώνει ότι τα χρήματα αυτά θα τα συνεισφέρουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Από το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” για την τοπική αυτοδιοίκηση, περάσαμε στην “οικειοθελή συμμόρφωση” των ασφαλιστικών ταμείων…», συνεχίζει.

Η βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει ότι «η κυβέρνηση με τον ερασιτεχνισμό και την ανευθυνότητά της, αφού καταδίκασε τον ιδιωτικό τομέα, θέτει πλέον σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά και τις τεράστιες θυσίες που έχουν γίνει για να διασφαλισθούν».
«Να είναι σίγουροι ότι οι ευθύνες για τους χειρισμούς αυτούς θα αναζητηθούν στο ακέραιο. Οικειοθελής βιασμός δεν υφίσταται», καταλήγει.