ΝΔ: Η Ελληνική Αστυνομία δεν θα γίνει ποτέ “η Αστυνομία του τίποτα”

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την Αστυνομία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε σήμερα ότι στις δημοκρατίες η Αστυνομία οφείλει να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και τους νόμους» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Εκείνο που ξέχασε να πει είναι ότι στις δημοκρατίες και στο κράτος δικαίου δεν ψηφίζονται φωτογραφικοί νόμοι για να κυκλοφορούν ελεύθεροι, με προσχήματα, τρομοκράτες, που κάποιοι δυστυχώς ακόμα θεωρούν ιδεολογικούς συντρόφους.

Ούτε καλλιεργείται, κάτω από το τραπέζι, μια κουλτούρα στοχοποίησης της αστυνομίας ως δήθεν μηχανισμού καταστολής, ενώ ο ρόλος της, όπως όλοι ξέρουμε, είναι η προστασία της νομιμότητας. Ρόλο που εκπληρώνει στο ακέραιο όταν την αφήνουν να το κάνει».

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ελπίζουμε να υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα τα όσα είχε πει για την Αριστερά του τίποτα και ο κ. Τσίπρας ελπίζουμε να κατανοήσει ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα γίνει ποτέ “η Αστυνομία του τίποτα”».