ΝΔ: Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο

Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., σχολιάζοντας την παραδοχή του κ. Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ότι ο ίδιος προσωπικά είχε δώσει εντολή στον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για plan B, για να προστατευθεί η χώρα και όχι για να βρεθεί εκτός ευρώ.

«Για τι ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας; Στην αρχή μας είχε πει ότι είχε δώσει εντολή να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα μας λέει κάτι άλλο. Ότι έδωσε εντολή εκπόνησης σχεδίου Β’ για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και προσθέτει:

«Όταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ, προσπαθείς να το ματαιώσεις και όχι να το φέρεις πιο κοντά. Τι περιελάμβανε τελικά αυτό το σχέδιο Β’, που για πρώτη φορά μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί; Περιελάμβανε έφοδο στο νομισματοκοπείο; Περιελάμβανε έκδοση IOUs; Περιελάμβανε παράλληλο σύστημα πληρωμών; Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε; Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ; Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας; Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένα σχέση με Funds να γνωρίζουν τα μυστικά της χώρας και μάλιστα να εκπονούν τέτοιου είδους σχέδια;».