ΝΔ: Ομίχλη ανασφάλειας έχει καλύψει το πεδίο της οικονομίας

«Η αβελτηρία, η πολυγλωσσία, η “δημιουργική ασάφεια” και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, αποδεικνύονται καθημερινά επιζήμιες για τη χώρα και τους πολίτες της», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου της κύρωσης της ΠΝΠ για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος Χρ. Δήμας.

Τα στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για αβεβαιότητα που βαθαίνει και για «ομίχλη ανασφάλειας» που έχει καλύψει το πεδίο της οικονομίας και καλούν την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Αναφέρουν επίσης ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και γι’ αυτό προχωρά, εκτός της σημαντικής εσωτερικής στάσης πληρωμών και σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό οδηγώντας την οικονομία σε «ασφυξία».

Επ’ αυτού σημειώνουν ότι για 2η φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα η κυβέρνηση προχωρά σε ΠΝΠ, ότι η ΠΝΠ αποτελεί επανάληψη του αναγκαστικού νόμου 1611/1950 και έτσι η χώρα «γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω», ότι η υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αποδεικνύει απελπισία να εξευρεθούν πόροι για την κάλυψη άμεσων και πιεστικών ταμειακών αναγκών, ότι η ΠΝΠ υπονομεύει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι στερούνται πόροι από το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.