ΝΔ: Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση οδηγούν σε νέα ύφεση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης με αφορμή την επικείμενη συμφωνία, λέγοντας ότι «χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα και ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη».

Τονίζει πάντως ότι είναι θετικό το ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά «διαπραγματεύεται επί της ουσίας, δηλαδή με αριθμούς και στοιχεία», γιατί ανοίγει η πιθανότητα συμφωνίας «χωρίς την οποία η χώρα καταστρέφεται».

Κατά τον κ. Καραγκούνη, η τραγική αλήθεια είναι ότι για στόχο πολύ μικρότερο, η κυβέρνηση προτείνει οκταπλάσια μέτρα απ’ όσα διαπραγματευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση και αντικαθιστά μεταρρυθμίσεις με φοροκαταιγίδα, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία υπέρ του μεγάλου κράτους.

Άρα, συμπεραίνει, τα μέτρα που προτείνει οδηγούν σε νέα ύφεση. «Άλλωστε», συμπληρώνει, «έχουμε ήδη επιστρέψει στην αύξηση της ανεργίας και στα ελλείμματα».

«Παγίδευσαν τη χώρα στο δίλλημα ανάμεσα σε μια πολύ χειρότερη συμφωνία και στην καταστροφή της ρήξης. Και δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό», καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.