Νέα ένταση στη Βουλή

Νέα ένταση μέσα σε διάστημα λίγων ημερών υπήρξε στη Βουλή, αυτή την φορά ανάμεσα στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Βασίλη Καπερνάρο, τον βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Κουτσούμπα και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος ο κ. Καπερνάρος είχε αρχικά αντιπαράθεση με τον κ. Κουτσούμπα. Στη συνέχεια σχολίασε όσα είχε πει η κ. Κατριβάνου και της απηύθυνε το λόγο με αναφορές για «τους αγαπημένους μας λαθραίους λαθρομετανάστες» και με παραινέσεις «να τους πάρετε στο σπίτι σας τους λαθραίους λαθρομετανάστες».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε καταγγέλλοντας «ρατσιστικό λόγο» από τον κ. Καπερνάρο και υπενθυμίζοντας ότι και άλλες φορές έχει μιλήσει «υποτιμητικά», όπως ανέφερε. Ο κ. Κουτσούμπας, ως πρόεδρος της Επιτροπής και επιχειρώντας να σταματήσει την αντιπαράθεση, έκλεισε το μικρόφωνο στην κ. Κατριβάνου και της είπε να σταματήσει «για να μην αναγκαστεί να την ανακαλέσει στην τάξη μετά από 2 χρόνια».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας στράφηκε προς τον κ. Καπερνάρο και του ζήτησε να επανέλθει στο θέμα που συζητά η Επιτροπή και να καταθέσει προτάσεις, σημειώνοντας: «Όλα τα άλλα είναι για τα τηλεοπτικά παράθυρα».

Εκνευρισμένος ο κ. Καπερνάρος του απάντησε ότι τα τηλεοπτικά παράθυρα υπηρετούν το «άθλιο καθεστώς» που υπηρετεί εκείνος, με αποτέλεσμα ο κ. Κουτσούμπας να τον ανακαλέσει στην τάξη. «Σας ανακαλώ εγώ», ήταν η απάντηση του κ. Καπερνάρου.