Νέα ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ενταση επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία προκλήθηκε όταν ομάδα περίπου 50 φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος.

Η συνεδρίαση διακόπηκε, ενώ τα μέλη της Συγκλήτου αποκλείστηκαν στην αίθουσα από τους φοιτητές που ζητούσαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση με το αίτημα να εκπροσωπηθούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις. Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης, είχε ζητήσει να συμμετάσχουν ένας ή δύο φοιτητές προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους για τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν, με κυριότερα αυτά της φύλαξης των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και της διαγραφής των «αιωνίων«

Ο κ. Φορτσάκης ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, λέγοντας ότι βρίσκονται παράνομα στο χώρο και ότι επιτρέπεται στη σύγκλητο να παρίστανται μόνο δύο εκπρόσωποί τους. Προειδοποίησε δε, πως αν δεν φύγουν θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα και θα υποβάλει μήνυση.
Παρόλα αυτά οι φοιτητές απέκλεισαν την πρόσβαση στην πόρτα και για περίπου μία ώρα δεν επέτρεπαν στον πρύτανη και στα μέλη της συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Ένας εκ των φοιτητών που μπήκαν στην πρυτανεία δήλωσε ότι η διαδικασία πρέπει να είναι δημόσια και ανοιχτή ώστε «τα μέλη της συγκλήτου και ο πρύτανης να λογοδοτούν για τις επιλογές τους».