Νέα κυβερνητικά πόστα δίνουν χαρακτήρα ανασχηματισμού

 

Νέα σενάρια ανασχηματισμού πυροδότησε η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συστήσει θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, για τα οποία δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη.

Με την απόφαση του πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας- Θράκης, ενώ δημιουργείται και μια ακόμα θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας – Πολιτισμού.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι η δυνατότητα για νέους αναπληρωτές υπουργούς δεν σχετίζεται με σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Αντιθέτως, έκαναν λόγο για «τεχνικό ζήτημα» προκειμένου όλα τα υπουργεία να έχουν ενιαία δομή στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων.

Γεγονός είναι όμως ότι η δημιουργία των θέσεων των αναπληρωτών υπουργών, ενίσχυσε τη συζήτηση για το χρόνο των αλλαγών, τις οποίες πολλοί οριοθετούν για μετά το Πάσχα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ και οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.