Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των κινητοποιήσεων για την δολοφονία του Αλεξ. Γρηγορόπουλου

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε εν όψει των κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάλεσε τους νέους να αψηφήσουν «τις χουντικής εμπνεύσεως απογορεύσεις» συγκεντρώσεων και πορείων και να διαδηλώσουν στη μνήμη του Γρηγορόπουλου, αλλά και υπέρ των δικαιωμάτων του Ρωμανού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγορεί τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντί να αποκηρύξει τις βίαιες καταλήψεις, τους εμπρησμούς της περιουσίας πολιτών και την έλλειψη σεβασμού στους Νόμους», έβγαλε μία εμπρηστική ανακοίνωση, στην οποία «υμνούν τον Ρωμανό -αν είναι δυνατόν!- ως σύμβολο Δημοκρατίας και αποκαλούν την κυβέρνηση “Χούντα”».

Επίσης, σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντέπεται και πως «είναι αυτονόητο ότιη πολιτεία θα διαφυλάξει τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών».

Η κ. Βούλτεψη προειδοποιεί πάντως πως σε περίπτωση που θα συμβεί οτιδήποτε στις αυριανές εκδηλώσεις, «ο κ. Τσίπρας προσωπικά και το κόμμα του αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη».

Άμεσα ήλθε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει ότι η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επιβεβαιώνει «την επιλογή του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία σκηνικού έντασης και τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Βούλτεψη «σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια, επενδύοντας στο φόβο και επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αυτή η επιλογή υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία και καταλήγει: «Η ωριμότητα του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε αρρωστημένο σχεδιασμό που λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατίας».