Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

Ç ÖÙÖÇ ÃÅÍÍÇÌÁÔÁ ÕÐÏØÇÖÉÁ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ØÇÖÉÆÅÉ ÓÔÉò ÅÓÙÊÏÌÌÁÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÍÁÄÅÉÎÇ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ--ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ EUROKINISSI

Η Φώφη Γεννηματά είναι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό άνω του 50%.

Ήδη, ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε μαζί της και τη συνεχάρη για την εκλογική της νίκη.

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε επίσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τους συνεχάρη «για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά, παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η ίδια η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της ευχαρίστησε «τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή», ενώ ζήτησε συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό.
Η νέα πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο «για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιους της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών» σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία».

«Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη, προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους.

Είναι όμως πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού. Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει
τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά».

Μόλις επισημοποιήθηκε το αποτέλεσμα ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της, όπως και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητικό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε.

Ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου και για τη και τόνισε:

«Θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός.

Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι μπροστά».

Από τη πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τη συμμετοχή μήνυμα προοπτικής για την παράταξη, τονίζοντας ειδικότερα ότι η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σημείωσε δε ότι: «Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον. Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» ενώ συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.