Νέο φραστικό επεισόδιο στη Βουλή με αφορμή τα γεγονότα στη Νομική

Ένα ακόμη φραστικό επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή τα επεισόδια στη Νομική.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για «νέα απίστευτη συμπεριφορά κυβερνητικής καταστολής». «Έχουμε βαρύτατους τραυματισμούς», είπε, προσθέτοντας ότι επίθεση δέχθηκαν ακόμη και νέοι που «κάθονταν σε παγκάκια». «Έχουμε ένα βαρύτατα τραυματισμένο που καθόταν σε παγκάκι, κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Πρόκειται για ‘απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού στα θέματα της Παιδείας. Η κυβέρνηση επιλέγει να λύσει τα θέματα της Παιδείας με τα ΜΑΤ», τόνισε μεταξύ άλλωνο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε πως «αυτό είναι δείγμα όχι αυταρχισμού, αλλά προβοκατόρικο».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε με τη σειρά της από τον υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί για τα γεγονότα.

«Να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», είπε από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου υπό τις έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι, κράτος δικαίου. Αυτά που ξέρετε τελείωσαν. Αν γίνεται υπέρβαση του νόμου θα υπάρχει έλεγχος», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι εκλεγμένες.

Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί. «Εσείς είστε με τους απ’ έξω εμείς με τους μέσα. Εσείς είστε με την τρομοκρατία, με τις καταλήψεις, με την ανομία», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Ακολούθησαν εντονότατες διαμαρτυρίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τον κ. Δρίτσα και την κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Μαρκόπουλος αφού κατέβηκε από το βήμα, συνέχισε από την θέση του κάνοντας λόγο για «τρομοκράτες της αίθουσας». «Εντάξει, είστε οι τρομοκράτες του έξω, αλλά τι είστε εδώ;», είπε και ισχυρίσθηκε ότι οι καταληψίες στη Νομική είναι «αριστερό μπράτσο κάποιων».