Να ετοιμαστούν από τώρα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Στην εκτίμηση ότι θα ασκηθούν πιέσεις σε βουλευτές προκειμένου να υπερψηφίσουν τον κ. Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και έθεσε το κόμμα σε πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα καθώς εκτιμά ότι η βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι ημέρες μέχρι την 29η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμες και δύσκολες και έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικό συναγερμό.

Υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κίνημα αντίστασης του λαού στην «επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης» που επιχειρείται όπως είπε.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει την διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολίασε πως ο κ. Σαμαράς κινήθηκε εξ ανάγκης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως θετική, αν και υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής απαιτείται σοβαρότητα, εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Επιπλέον πρότεινε η Πολιτική Γραμματεία να τεθεί σε διαρκή συνεδρίαση και κάλεσε όλα τα μέλη της να είναι έτοιμα για την επόμενη ημέρα αφού εμφανίσθηκε βέβαιος ότι δεν θα προκύψουν οι 180 βουλευτές και θα ακολουθήσουν εκλογές στις οποίες θα αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ζήτησε, να ετοιμαστούν από τώρα οι νομοθετικές παρεμβάσεις της επόμενης κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει άμεσα ένα όργανο που θα απαντά σε κάθε πρόκληση που θα εκδηλώνεται από κοινοτικά όργανα και ξένες κυβερνήσεις, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 που, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν αναπάντητες.