Να στηριχθεί η Ελλάδα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ολομέλεια του ΕΛΚ

Να στηριχθεί η Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Στρασβούργο, ενώ τόνισε ότι η σωτηρία της χώρας θα αποτελέσει τεράστιο επίτευγμα για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό εγχείρημα, δίνοντας αίσθηση ασφάλειας και δικαιοσύνης σε όλους τους Ευρωπαίους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι θεωρεί καθήκον του να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά και τα ιδεώδη της Ευρώπης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι έχει να κάνει πολλή δουλειά, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι η Ελλάδα απομακρύνεται σήμερα από την υπόλοιπη Ευρώπη.
«Κι είναι καθήκον μου να αποτρέψω αυτή την καταστροφική προοπτική», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε μία ιστορική αναδρομή, υπογραμμίζοντας ότι στάθηκε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ενώ αναφέρθηκε και στις αρχές της δεκαετίας του 90’ και τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία υπέγραψε ο ίδιος, ως υπουργός Εξωτερικών.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι έκανε «το παν για να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας στη Νομισματική Ένωση».

Έκανε λόγο για τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα τα οποία είχαν συσσωρευτεί επί δεκαετίες και έπρεπε να διορθωθούν, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο τέως πρωθυπουργός ανέφερε πως όταν ορκίστηκε η κυβέρνησή του το έλλειμμα της χώρας έφτανε στο 9,5% , με την ύφεση να ξεπερνά το 7,2%, ενώ παρατήρησε πως δυόμιση χρόνια αργότερα η κατάσταση είχε αντιστραφεί.
Επεσήμανε, ωστόσο, ότι τα όποια επιτεύγματα «προκάλεσαν πολύ πόνο στην Ελληνική κοινωνία».

«Δεν βρίσκομαι εδώ μόνο για να σας υπενθυμίσω τις οδυνηρές προσπάθειες και τις ακόμα πιο οδυνηρές θυσίες του Ελληνικού λαού, τα τελευταία χρόνια, για να επιτύχουν την δημοσιονομική προσαρμογή και τις τόσο απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Βρίσκομαι εδώ για να σας ζητήσω να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να διασφαλίσουμε ότι όλες αυτές οι θυσίες δεν θα αποδειχθούν μάταιες» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

«Η αξιοπρέπεια μιας χώρας είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση και για την ελευθερία της και για την κοινωνική της συνοχή. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει την εξάρτησή της από δανεικά για μακρύ χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε.