«Να συνεχίσουν οι δυνάμεις που εξασφάλισαν την πρόοδο» δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ

“Είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτόν τον δρόμο” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ πριν από την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και έκανε λόγο για “πραγματική πρόοδο” που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

“Υποσχέθηκα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την τολμηρή ελληνική μεταρρυθμιστική πορεία. Και είμαι πολύ ευτυχής, και εσύ ακόμα περισσότερο από εμένα, ότι σε αυτό τον δρόμο επιτεύχθηκε πραγματική πρόοδος σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, μην πω χρόνια. Και μπορώ να πω πρόοδος, την οποία σεβόμαστε και την οποία αναγνωρίζουμε ρητά. Τώρα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, η οποία μας εξέπληξε λίγο όλους. Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις. Αποφάσεις, τις οποίες βεβαίως παρακολουθούμε με προσοχή εδώ στην Γερμανία”, τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και στις επιτυχίες της στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και, αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η αίσθηση του καθήκοντος θα επιτρέψει να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές», επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τη χώρα, καθώς θα επιτρέψει κατά το δίμηνο της παράτασης του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ακολουθήσουν 18 μήνες κυβερνητικής θητείας, κατά τους οποίους θα μπορέσει να απογειωθεί, πραγματικά, η ελληνική οικονομία. Αν δεν αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, ο κάθε πολίτης θα κληθεί να κάνει μια επιλογή ευθύνης, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «θα ήταν κρίμα να ακυρώσουμε μόνοι μας τις θυσίες» που έγιναν όλο αυτό το διάστημα.