Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης και ο αστυνομικός από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ

 

Νεκρός είναι ο ένας φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και αναζητείται ο δεύτερος, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης.

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης θα πραγματοποιήσει έρευνα από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τον δεύτερο ύποπτο στο Γουότερτάουν, στην περιοχή της Βοστόνης, και καλεί τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της «ρευστότητας της κατάστασης».
Ανθρωποκυνηγητό στην Μασαχουσέτη

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω σε περιοχή έξω από τη Βοστώνη, μετά από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ στους οποίους σκοτώθηκε ένας αστυνομικός από τουλάχιστον έναν άγνωστο. Μετά το πανεπιστήμιο, το επίκεντρο της έντασης μεταφέρθηκε σε περιοχή δυτικά του κέντρου της Βοστώνης, με αναφορές για πυροδότηση εκρηκτικών.

Ισχυρότατη δύναμη της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς έχουν συγκεντρωθεί σε σημείο στο Γουότερταουν, κυνηγώντας τον ύποπτο.

Σύγχυση επικρατεί για το εάν έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ακόμη και το εάν αυτός σχετίζεται με την υπόθεση του Μαραθωνίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Boston Globe.

Μετά το πανεπιστήμιο, το επίκεντρο της έντασης μεταφέρθηκε σε περιοχή δυτικά του κέντρου της Βοστώνης, με αναφορές για πυροδότηση εκρηκτικών.

Ενα δεύτερο άτομο διαφεύγει έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης, σύμφωνα με την Boston Globe.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του.

Χαώδεις σκηνές καταδίωξης εκτυλίχθηκαν στην περιοχή του Κέμπριτζ και του Γουότερτάουν κατά τη διάρκεια της νύκτας, μετά τον φόνο αστυνομικού στην πανεπιστημιούπολη του MIT και την κλοπή αυτοκινήτου που ακολούθησε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν η αστυνομική επιχείρηση έχει σχέση με τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο υπόπτους στο Γουότερτάουν είναι περίπου 20 ετών

Νωρίτερα στο ΜΙΤ

Τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο αναφέρουν πως έπεφταν πυροβολισμοί και ακούστηκαν και ήχοι εκρήξεων. Οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν και τους ζητήθηκε να κλείσουν τα κινητά τους, οδηγία που ερμήνευσαν ως μέτρο ασφαλείας ενώπιον ύπαρξης εκρηκτικών.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων της αστυνομίας είναι εντονότατη σε μεγάλο μέρος της περιοχής, καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη μετά την επίθεση στο Μαραθώνιο.

Όπως φαίνεται, όλα ξεκίνησαν στο ΜΙΤ, όπου τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν αστυνομικό της φρουράς του πανεπιστημίου. To πανεπιστήμιο προειδοποίησε τους φοιτητές τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) να πάρουν μέτρα ασφαλείας μιλώντας για «πολύ ρευστή κατάσταση».

Δύο ώρες αργότερα, το σύστημα εκτάκτων αναγκών του ΜΙΤ ανέφερε ότι ο ύποπτος δεν θεωρείται ότι βρίσκεται πλέον στους χώρους του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο ύποπτος φαίνεται ότι έφυγε προς τα ανατολικά στο Γουότερταουν με αυτοκίνητο που έκλεψε.

«Ζωντανά» στις κάμερες του CNN συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο MIT, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει αυτοκίνητο για να ξεφύγει.