Ντομπρόφσκις: Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Δεν αποκλείεται να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup

Περίπλοκες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αν χρειαστεί, τονίζοντας ότι η Κομισιόν εργάζεται με γνώμονα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Όταν ρωτήθηκε πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια συμφωνία, ο Ντομπρόφσκις είπε ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και, όπως συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η επόμενη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, στις 24 του μηνός, “θα είναι μια καλή ευκαιρία” για να εξεταστούν όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, σημείωσε.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος μέχρι σήμερα καθώς, όπως υποστήριξε, “χάθηκε πολύς χρόνος σε άσχετα θέματα”. Οι διαπραγματεύσεις έχουν επιταχυνθεί όμως ταυτόχρονα τελειώνει ο χρόνος και υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να καλυφθούν μέχρι τις 20 Απριλίου, οπότε θα πρέπει να έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε.