Ν. Βούτσης: Πήραμε εντολή οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν

Να μην δίνεται η εντύπωση ότι η κάθε κυβέρνηση που έρχεται ξηλώνει το έργο της προηγούμενης κάλεσε το νέο υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση ο απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πήραμε εντολή οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια στο κράτος και πως σκοπός του ήταν η συνεργασία με ανθρώπους της ιεραρχίας κι όχι με στρατιές συμβούλων.

«Παρέλαβα μια όχι ευχάριστη κατάσταση σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση πρέπει να γίνουν ένα εθνικό αφήγημα που δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται από το εξωτερικό» είπε ο απερχόμενος υπουργός και παρέδωσε στον κ. Βούτση σε stick τις νομοθετικές εκκρεμότητες με κύρια το νόμο για την αξιολόγηση που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ζήτησε να υπάρξει συνέχεια, να μην είναι η δημόσια διοίκηση όχημα του πελατειακού κράτους, να επικρατήσει η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Λαμβάνοντας το λόγο ο νέος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι μερικές φορές λείπει ο πολιτικός πολιτισμός -αιχμή για την απουσία Σαμαρά από το Μαξίμου, όταν παρέλαβε ο ΑΛέξης Τσίπρας- και τόνισε ότι η «διακυβέρνηση της Αριστεράς για την εθνική σωτηρία» έλαβε εντολή για τους ανθρώπους που άδικα βρέθηκαν μακριά από τις δουλειές τους να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.

Η απαίτηση των δανειστών για απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων ήταν άδικη και δημιούργησε κατάσταση ανασφάλειας σε όλο το Δημόσιο, ανέφερε ο κ. Βούτσης.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η χώρα ομαλά και ήπια, αλλά και αποφασιστικά να προχωρήσει χωρίς ρήξεις, αλλά και χωρίς υποχωρήσεις» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα αν πρέπει να εξυπηρετήσουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».