Ν. Θεοχαράκης: Πολλές διαφορές οι οποίες παραμένουν σε διάφορα σημεία στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Για «πάρα πολλές διαφορές» οι οποίες παραμένουν σε «διάφορα σημεία» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης και πρόσθεσε ότι αποτελεί «πολιτική απόφαση» το αν θα υπάρξει συμφωνία στο τέλος.

Μιλώντας αποκλειστικά στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά το Brussels Group ο κ. Θεοχαράκης έκανε λόγο για θετικό κλίμα στις συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν τις προσεχείς ημέρες, κάνοντας ειδική αναφορά σε συντάξεις και κατώτατο μισθό.

Παράλληλα, σημείωσε πως το αν θα υπάρξει στο τέλος συμφωνία ή όχι αποτελεί «πολιτική απόφαση».
«Μιλήσαμε για αρκετές ώρες με όλους τους θεσμούς, και τους τέσσερις δηλαδή, καθώς επίσης είχαμε και από την ελληνική κυβέρνηση άτομα τα οποία ανέπτυξαν τις διάφορες πτυχές της ελληνικής πολιτικής» δήλωσε.

Παρά το «φιλικό» κλίμα όπως πρόσθεσε «στην πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής μας, οι οποίες θα πρέπει να γεφυρωθούν αν τελικά αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε».

«Οι μέρες δεν είναι πάρα πολλές, άρα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι» επισήμανε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών.

Ερωτηθείς που εντοπίζονται αυτές οι διαφορές, ανέφερε πως αφορούν «σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό, ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα».

«Δεν είναι μόνο ένα και δύο» τόνισε εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι «θα γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές».