Ξένα ΜΜΕ: Η αστυνομία έκανε έφοδο στην ΕΡΤ

Αναμενόμενη θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ήταν για τον ξένο Τύπο η έφοδος της αστυνομίας στην ΕΡΤ. Μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο μεταδίδουν την είδηση της επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο. Οι σημερινοί τίτλοι, σε σχέση με τους τίτλους του Ιουνίου – όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- είναι σαφώς πιο ήπιοι ως προς το κλίμα που επικρατεί.

“Τα ελληνικά ΜΑΤ κάνουν έφοδο στο κτίριο της πρώην δημόσιας τηλεόρασης και εκκενώνουν τους διαδηλωτές” είναι ο τίτλος του Reuters. To πρακτορείο υπογραμμίζει τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία για να απομακρυνθούν διαδηλωτές.

Στο επίκεντρο είναι και η σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννη καθώς και του εκπροσώπου των εργαζομένων Ν. Τσιμπίδα.

“Η αστυνομία εκκενώνει τον υπό κατάληψη σταθμό της ΕΡΤ” είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του Al Jazeera. Το αραβόφωνο δίκτυο αναφέρει ότι παρά την επιχείρηση, ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ΝΕΡΙΤ, δεν αναμένεται να λειτουργήσει το 2014.

Την είδηση ότι τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την ΕΡΤ μετέδωσε και η Global Post ενώ η Herald αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να μπλοκάρουν την είσοδο στο κτίριο.

Για “εκκένωση του κατειλημμένου κτιρίου” στη Μεσογείων κάνει λόγο η γαλλική Le Monde.

Το γύρο του διαδικτύου πάντως με μηνύματα κυρίως καταγγελτικά κάνει η είδηση μέσω των social media και ειδικά του Twitter.

Πηγή: news.gr