Οι λίστες των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές

Δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι λίστες των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β’ Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβολίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής ονόματα σε ορισμένες περιφέρειες: Στη Β’ Αθηνών ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας (που μετακόμισε από την Κέρκυρα, όπου υποψήφια είναι Άντζελα Γκερέκου), ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης (ήταν στο Επικρατείας το 2012), ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που μετακόμισε από τα Γιάννενα, η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, η υποψήφια ευρωβουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαββέτας.

Στην Α’ Αθηνών, επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας, ενώ αποχώρησε μετά από 18 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα από νέα πρόσωπα είναι ο οννεδίτης Βασίλης Φοίβος Αξιώτης.

Επίσης, υποψήφιοι στη Α’ Αθηνών είναι οι: Κακλαμάνης Νικήτας, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κικίλιας Βασίλης, Μανώλης Μαυρομμάτης, Φωτεινή Πιπιλή, Θανάσης Πλεύρης.

Στην Β’ Πειραιώς υποψήφιος θα είναι, όπως και το 2012 ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου αποχώρησε ο Γιάννης Ιωαννίδης, το ψηφοδέλτιο έχει συγκροτηθεί μεταξύ άλλων από: Γκιουλέκα Κώστα, Καλαφάτη Σταύρο, Ορφανό Γιώργο, Ράπτη Ελένη, Σιμόπουλο Στράτο, ενώ από τα νέα πρόσωπα είναι η δικηγόρος Αννα Ευθυμίου.

Ένα από τα νέα ονόματα στη Β’ Θεσσαλονίκης είναι ο στενός φίλος του πρωθυπουργού, ο πρώην γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στις Σέρρες με το σύνθημα: «Στα δύσκολα: Καραμανλής», θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά με σταυρό ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή.

Στην Άρτα μετακινήθηκε από την Αχαΐα ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής, ενώ στο ψηφοδέλτιο μπήκε και η κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, η δικηγόρος Εύη Καραμπίνα.

Στην Κοζάνη επανέκαμψε ο Γιώργος Κασαπίδης.

Στην Πρέβεζα πλήρες ανανεωμένο είναι το ψηφοδέλτιο και ένα από τα νέα ονόματα είναι της επικοινωνιολόγου Μαρίας Κατσικοβόρδου, ενώ αποχώρησε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης.

Στη Χίο μετακινήθηκε από την Α’ Αθηνών ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ενώ στη Λέσβο θα δώσει τη μάχη του σταυρού ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου που το 2012 ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.