Επεισόδια επισκίασαν τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο, επεισόδια περιορισμένης έκτασης, με ρίψη αντικειμένων από τη μία πλευρά και βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών από την άλλη, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του Χίλτον, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, όταν ομάδα που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας κινήθηκε κατά των αστυνομικών. Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγο αργότερα νεαροί που αποχωρούσαν προς τα Εξάρχεια μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων. Ακολούθησε πετροπόλεμος με τις Αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και σε αντιεξουσιαστές σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας αλλα και κατά την διάρκεια της πορείας στην Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, η αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις και 73 προσαγωγές.