Ολοκληρώνεται το πόρισμα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Κλείνει εκτός απροόπτου σήμερα, Δευτέρα η έρευνα για την υπόθεση Χαϊκάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, θα υποβληθεί πορισματική έκθεση από τον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο και δεν προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Γ.Αποστολόπουλου.

Με αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι οι Αρχές, και ειδικότερα η Εισαγγελία Εφετών, έχουν καταλήξει αν έχει διαπραχθεί η δωροδοκία και από ποιόν.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 236 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προϋποθέτει και απλή υπόσχεση δωροδοκίας για την τέλεση της πράξης της δωροδοκίας. Η κίνηση της Εισαγγελίας πάντως έχει σχέση και με την προεδρική εκλογή και το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις ατόμων που αλληλοκατηγορούνται.

Εντωμεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «εσωτερική υπόθεση του κόμματος Καμμένου, όπου ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον».

Mιλώντας στον ANT1, ανέφερε ότι πρόκειται για την τρίτη απόπειρα που γίνεται, για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επιτέθηκε στους ΑΝΕΛ λέγοντας: «Ή έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ή δεν έχουμε» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν έδιναν τα στοιχεία στους εισαγγελείς, γιατί θα διέρρεαν. Με αυτή τη λογική δεν θα δούλευε η Δικαιοσύνη ποτέ. Χωρίς στοιχεία δεν μπορούσε να κάνει έρευνα η Δικαιοσύνη».

Η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, λέγοντας ότι «επωφελείται» και έκανε λόγο για «σαφή συμμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου για να μην εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας».

«Τα μνημόνια θα φύγουν, αλλά εάν υποστεί βλάβη η Δημοκρατία, θα χρειαστεί 2-3 γενιές για να αποκατασταθεί» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.