Ομάδα εργασίας προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Τη «χρυσή τομή» θα αναζητήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο η Εθνική Τράπεζα, το ΤΑΪΠΕΔ και η Apollo Investment Hold Co, η οποία ελέγχεται από τον επενδυτικό όμιλο της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, πλειοδότη στον διαγωνισμό πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, με στόχο να ολοκληρωθεί η συναλλαγή βάσει των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τις επιτρεπόμενες χρήσεις αξιοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των τριών πλευρών αποφάσισαν να συστήσουν ομάδα εργασίας, προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις εντός του διμήνου. Παράλληλα, η διοίκηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία του Αστέρα ενόψει έναρξης της σεζόν. Ενα πρώτο θετικό δείγμα γραφής για τη διοίκηση αποτέλεσε το γεγονός ότι η πληρότητα του ξενοδοχείου Arion και των καμπανών του έφθασε για την πασχαλινή περίοδο στο 100%, με κρατήσεις κυρίως από την ελληνική αγορά. Στόχος της είναι να καλύψει το κενό των κρατήσεων από τις ξένες αγορές, που προέκυψε από το γεγονός ότι σχεδόν όλο το δεύτερο εξάμηνο του 2014 τα συστήματα κρατήσεων των ξενοδοχείων δεν δέχονταν κρατήσεις για φέτος, σε αναμονή ολοκλήρωσης της συναλλαγής πώλησης και έναρξης κατασκευαστικών εργασιών. Πάντως, για το διάστημα που έχουν ανοίξει φέτος τα συστήματα σε ό,τι αφορά τις βασικές αγορές, οι κρατήσεις από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ είναι αυξημένες, από τη Ρωσία μειωμένες και από τη Γερμανία και τη Βρετανία ίδιες με πέρυσι. Με βάση τον προγραμματισμό, στις αρχές Μαΐου θα επαναλειτουργήσει και το δεύτερο ξενοδοχείο του συγκροτήματος, το Τhe Westin Athens. Ενόψει της νέας σεζόν, θα λειτουργήσει στην πλαζ της Αστήρ μία νέα ζώνη αναψυχής, στην οποία θα παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με δυνατότητα online κρατήσεων για ξαπλώστρες.

Εξάλλου, το 2014 η μέση τιμή του δωματίου στα ξενοδοχεία του Αστέρα αυξήθηκε κατά 14% φθάνοντας σε 257 ευρώ. Οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 59.104 έναντι 55.321 το 2013, ενώ τα έσοδα από τα δωμάτια αυξήθηκαν κατά 21%. Η πληρότητα της μαρίνας του Αστέρα Βουλιαγμένης έφθασε πέρυσι σε ποσοστό 94%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Αστήρ αυξήθηκε κατά 14% φθάνοντας σε 30,9 εκατ. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και τελών ακίνητης περιουσίας του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε κέρδη, περίπου, 5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2,4 εκατ. ευρώ το 2013. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους του Ομίλου ανήλθαν σε ζημία 4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 6,5 εκατ. ευρώ το 2013 και 9 εκατ. ευρώ το 2012. Τα αποτελέσματα της εταιρείας επιβαρύνθηκαν πέρυσι με 572 χιλ. ευρώ από παλαιότερη μελέτη για συνεδριακό κέντρο που δεν μπορεί να ανεγερθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ και από την ικανοποίηση υποχρέωσης λόγω της λύσης της σύμβασης διαχείρισης με τη Starwood.

Έντυπη