Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Ομαλά διεξάγεται από τις 07:00 η ψηφοφορία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα δεν προσήλθαν τα μέλη εφορευτικών επιτροπών, αλλά οι απουσίες καλύφθηκαν από αναπληρωματικά μέλη.

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στον νομό Ζακύνθου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου υπήρξαν ορισμένες απουσίες μελών εφορευτικών επιτροπών, οι οποίες καλύφθηκαν από αναπληρωματικούς.

Η προσέλευση των εκλογέων μέχρι τις 10 το πρωί ήταν περιορισμένη.

Στον νομό Ζακύνθου λειτουργούν 99 εκλογικά τμήματα για τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του νησιού, ενώ για τους ετεροδημότες υπάρχει ένα εκλογικό τμήμα στην πόλη.

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στα 321 εκλογικά τμήματα των Χανίων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα το μόνο πρόβλημα που έχει αναφερθεί είναι η ελλιπής σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών, φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η ψηφοφορία στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων, μετά τη μεταφορά της δικαστικού και του αστυνομικού με Super Puma καθώς η περιοχή είναι αποκομμένη από τη θάλασσα λόγω του καιρού.

Στη Γαύδο, ωστόσο, η αποχή αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν θα εμποδίσουν τη μετάβαση ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο, Ευαγγελία Καλλίνικου, από τους 188 εγγεγραμμένους δεν αναμένεται να ψηφίσουν περισσότεροι από 58-60 εκλογείς.