Ο Γ. Κουμουτσάκος ορίζεται νέος Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ

Αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΝΔ προωθεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί νέος Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην θέση του κ. Σπήλιου Λιβανού. Παράλληλα στην θέση του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ τοποθετείται ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα της γενιάς των πενηντάρηδων της ΝΔ που συμβολίζουν άνοιγμα του κόμματος προς το κέντρο. Είναι δε μία έμπρακτη απάντηση στην διάχυτη φιλολογία στο εσωτερικό της ΝΔ περί μονοδιάστατης δεξιάς στροφής που συντηρείται και από τις προτάσεις για συνεργασία με τον ΛΑΟΣ και άλλες δυνάμεις και προσωπικότητες της δεξιάς.

Ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος καταλαμβάνει την θέση στην οποία είχε προσδώσει αίγλη ο κ. Γιώργος Σουφλιάς όταν κατάρτισε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι γνωστός ως ήπιων τόνων και για την καραμανλική του προέλευση αφού άλλωστε είχε διατελέσει και εκπρόσωπος της ΝΔ την προεκλογική περίοδο του 2009. Γνώστης των ευρωπαϊκών και διεθνών πραγμάτων ο κ. Κουμουτσάκος απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και θεωρείται ευρύτερης αποδοχής στη ΝΔ.

Οι δύο τοποθετήσεις είναι η απαρχή γενικότερων αλλαγών στο οργανόγραμμα πάντα στην ίδια πολιτική κατεύθυνση.