Ο Θεόδωρος Φορτσάκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, ορίστηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Ρόδο, όπου εστίασε την προεκλογική του ομιλία στο θέμα του τουρισμού.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με το φλέγον θέμα του τουρισμού , εγγυήθηκε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου δεν θα καταργηθούν και αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα για τον τουρισμό και τα νησιά μας.

Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μεταξύ άλλων.

«Από εδώ ήρθα να δώσω το μήνυμα της νίκης » είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική μάχη.

Προηγήθηκε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνη Καμπουράκη και με τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν αρκετά θέματα και προβλήματα που αφορούν τα νησιά.

«Θίξαμε σε βάθος τα προβλήματα των νησιών και ιδιαίτερα αυτά που αναφέρονται στον τουρισμό» τόνισε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φορέων, και επισήμανε τη σπουδαιότητα του τουρισμού -που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική- για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

«Ο τουρισμός θα σαρώσει, αλλά το πρόβλημα είναι σε ποια κοίτη θα τον πας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι προαπαιτούμενα για τον επισκέπτη είναι μεταξύ άλλων η ασφάλεια, η σταθερότητα, η αξιοπιστία και η προσφερόμενη ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, και πρόσθεσε: «Εμείς, τα προβλήματα τα λύνουμε χωρίς παχιά λόγια και σε συνεργασία με τους φορείς».