Ο Παπαδημούλης απαιτεί άμεση σύγκλιση της Επιτροπής του Πόθεν Έσχες

Άμεση σύγκληση της Επιτροπής του «Πόθεν Έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τρεις βουλευτές της ΝΔ φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
Ο κ. Παπαδημούλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες», Γ.Καλαντζή, ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής «ώστε να ενημερωθεί και να ενεργήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της για το σοβαρότατο θέμα που ανακύπτει».
Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μετά την δημοσίευση πληροφοριών, ότι από ελέγχους των φορολογικών αρχών διαπιστώθηκε ότι τρεις βουλευτές της ΝΔ έχουν μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας την περίοδο 2009-2012 συνολικό ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, και με δεδομένο ότι η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή μας δεν έχει, εξ’ όσων γνωρίζω, την παραμικρή σχετική ενημέρωση, ζητώ να συνεδριάσει αμέσως η επιτροπή μας, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητές της.
»Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του» καταλήγει.