Ο “Mr Ρωσία”, ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου

Ο “πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου” αναδείχτηκε κατά τη φετινή χρονιά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σχετική ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes.

Ο Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή “εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία”, ενώ ο Ομπάμα φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του “νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους”.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αντίθετα ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο “πανίσχυρο επικεφαλής μιας καταρρέουσας υπερδύναμης” που όμως “διατηρεί την ζωτικότητά της”.

Ο Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται “ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής” της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

“Αφήστε τους άλλους να το σχολιάσουν”, δήλωσε ο Ντίμτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Πούτιν όταν ρωτήθηκε σχετικά.

 

πηγή: news.gr