Ο Tom Hanks δημιούργησε εφαρμογή που μετατρέπει το iPad σε γραφομηχανή

O ηθοποιός Tom Hanks μπορεί να προσθέσει στο μακρύ κατάλογο των επιτευγμάτων του και τη δημιουργία της πιο δημοφιλούς εφαρμογής (app) για iPad, της «Hanx Writer». Η εφαρμογή του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου και βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στην 1η θέση του καταστήματος iTunes.

H Hanx Writer δίνει την ψευδαίσθηση δακτυλογράφησης σε χειροκίνητη γραφομηχανή. Mιμείται την εμφάνιση και την αίσθηση των παλιών γραφομηχανών, αναπαράγοντας μάλιστα το θόρυβο «ding» στο τέλος μιας γραμμής. Σε αντίθεση, ωστόσο, με τις πραγματικές γραφομηχανές, έχει ένα εύχρηστο πλήκτρο διαγραφής. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αν και οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν διάφορα χρώματα, κείμενα και στυλ.

Στην οθόνη καλωσορίσματος του app, ο Τομ Χανκς εξηγεί πώς έγινε συλλέκτης γραφομηχανών: ” Γράφω χωρίς να ενδιαφέρομαι για την τυπογραφία, τις ακατάλληλες λέξεις, τη σύνταξη και την κακή ορθογραφία, διότι η αίσθηση και ο ήχος της γραφομηχανής είναι ικανοποιητικός με τρόπους που δεν μπορούσα να φανταστώ. Μέχρι σήμερα!”