ΠΑΣΟΚ: Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί «από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της

Την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί «από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της. Εξ αντικειμένου και όχι εξ υποκειμένου. Όμως τα πρόσωπα είναι οιωνοί. Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί, χωρίς πολιτική συνοχή και καθαρότητα. Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα» εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

«Σημειώνουμε επίσης με ενδιαφέρον ότι ορισμένες θεσμικές επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν αίσθηση του χιούμορ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταηύ ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογραμμίζει πως «η δήλωση που έκανα το βράδυ των εκλογών ισχύει απολύτως. Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ανοικτά και σε βάθος για όλα»,σε επιστολή του προς τις και τους υποψήφιους βουλευτές, τους γραμματείς και τα μέλη των νομαρχιακών και τομεακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα.

«Είμαστε παρόντες. Κρατάμε πάντα ψηλά την ευθύνη. Προέχει αυτή τη στιγμή να αποσαφηνιστεί η πορεία της χώρας, ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί με αποτελεσματικό και καθαρό τρόπο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Δημοκρατικής Παράταξης» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ευχαριστεί τους υποψήφιους βουλευτές, τους Γραμματείς και τα μέλη των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα «για τον ωραίο και δύσκολο αγώνα».

Επιπλέον, το Γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας».

Τονίζεται ακόμη πως ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών: «Όλα – συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας – θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό».

«Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων» καταλήγει η ανακοίνωση.