ΠΑΣΟΚ: Θα μας πει κάποιος από την κυβέρνηση γιατί έπρεπε να πάει εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στην Ουάσιγκτον;

Για στρατηγικό εκγλωβισμό της κυβέρνησης, που παρατείνεται κάθε εβδομάδα, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα μας πει κάποιος από την κυβέρνηση, με στοιχειώδη ειλικρίνεια, γιατί έπρεπε να πάει εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στην Ουάσιγκτον να συναντήσει την κ. Λαγκάρντ, αν επρόκειτο να βγει μια δήλωσή της όπως αυτή που βγήκε;», διερωτάται το Κίνημα.

Ακόμη ρωτά αν «έπρεπε να φτιαχτεί το σκηνικό αυτό για να διαβεβαιώσει η κυβέρνηση το ΔΝΤ ότι θα πληρώσει κανονικά τη δόση της 9ης Απριλίου»,

«Υπήρχε άλλη περίπτωση; Δεν μπορούσε να το πει τηλεφωνικά;», συνεχίζει.
«Έπρεπε», συμπληρώνει, «να γίνει συνάντηση ξημερώματα Μ. Δευτέρας για να συμφωνήσει η κυβέρνηση ότι θα διευκολύνει αμέσως τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων ( επί λέξει: due diligence ) στην Αθήνα;».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται σκωπτικά πως «τώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να βγάζει τη Μεγάλη εβδομάδα, μπορεί με άνεση να σκεφτεί κάτι για την εβδομάδα της διακαινησίμου».

«Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση: Να παρατείνεται κάθε εβδομάδα, για μία εβδομάδα, ο στρατηγικός εγκλωβισμός της κυβέρνησης που έχει γίνει βρόχος για την εθνική οικονομία», κατλήγει το ΠΑΣΟΚ.