Πέντε νέες συλλήψεις για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη σε βάρος ισάριθμων ατόμων για τα οποία υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση της Proton Bank με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εκτιμώντας τα στοιχεία και μετά την “εξαφάνιση” του γιου του Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργου, ο οποίος κλήθηκε προς απολογία αλλά δεν προσήλθε, η ανακρίτρια έκρινε πως τα πέντε πρόσωπα που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ύποπτα φυγής. Η κ. Χατζάκη εξέδωσε εντάλματα προκειμένου οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν ενώπιον της και να απολογηθούν για εμπλοκή τους στην υπόθεση της Proton.

Ειδικότερα, βάσει των ενταλμάτων της ανακρίτριας συνελήφθησαν οι:

Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας, μέτοχος του γηπέδου Καραϊσκάκη ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο κ. Ρογκόπουλος, εξ αυτού του λόγου μετείχε μια περίοδο και στο ΔΣ του Ολυμπιακού. Ηδη πάντως το 50% του γηπέδου – της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί μετά από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διεξήγαγε ολόκληρη την έρευνα.