Παπανδρέου: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων να πουν «ναι» ή «όχι» στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων να πουν «ναι» ή «όχι» στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εγκρίνει ο λαός την όποια συμφωνία με τους εταίρους.

Ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο της Κρήτης μίλησε για κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι «αυτά λέγαμε πριν από τρία χρόνια, τα ίδια λέμε και τώρα».

Επίσης, ανέφερε ότι «εμείς προτείναμε ελληνικό σχέδιο και δημοψήφισμα. Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει γι’ αυτά; Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για την ανάγκη να φτιάξουμε δικό μας ελληνικό σχέδιο για τις μεγάλες τομές σε αλλαγές σε κράτος και οικονομία;».

Αναφερόμενος στο «ελληνικό σχέδιο», διευκρίνισε θα περιέχει δομικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν σε δημοψήφισμα .

Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι όλοι οι υπόλοιποι λένε «ναι» σε συνεργασίες, αλλά δεν λένε ούτε με ποιους ούτε με ποιους όρους θα συνεργασθούν, και τους κάλεσε από το Ηράκλειο να πάρουν θέση: «Θα δώσουν ψήφο στον Σαμαρά; Θα κάνουν δημοψήφισμα;» Οι ψηφοφόροι θέλουν να γνωρίζουν, τόνισε.

Ακόμη υποστήριξε την πολιτική που εφάρμοσε όταν ήταν Πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για πατριωτικό καθήκον και «αποφάσεις δύσκολες» τις οποίες «εάν δεν θα τις παίρναμε αν δεν είχαμε παραλάβει μια χώρα που ήδη είχε βουλιάξει».

Παράλληλα, παρουσίασε μια σειρά από μέτρα που είχαν ληφθεί επί της πρωθυπουργίας του για νοικοκύρεμα του κράτους.

Τέλος, ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος του, τονίζοντας ότι «εμείς δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά από τη βάση των αρχών, των αξιών μας, της ιστορίας μας».