Παπανδρέου: Ούτε πατερίτσα της δεξιάς, ούτε ουραγός μιας αριστερής συντήρησης

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Τρίπολη και τόνιζε πως το κόμμα του είναι ένα κίνημα πρωταγωνιστικό, προοδευτικό και όχι πατερίτσα της δεξιάς, ούτε ουραγός μιας αριστερής συντήρησης.

Κάνουμε και από την Τρίπολη μία νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε πως το Κίνημα είναι δύναμη προόδου, αξιών, δημοκρατίας, σοσιαλισμού.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας ότι οι πολίτες σήκωσαν ένα τεράστιο βάρος με θυσίες για να μην βουλιάξει η χώρα και ενώ περίμεναν να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα Στήριξης στο τέλος του Δεκεμβρίου το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί δίμηνη παράταση μετά το τέλος της οποίας η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στον αέρα, όπως είπε.

«Ζήσαμε μια ακόμα πιο ανεύθυνη, ακόμα πιο τυχοδιωκτική επανάληψη των περίφημων Ζαππείων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσθέτοντας πως είναι αδιανόητο να μην ξέρουμε τι ξημερώνει για τη χώρα τους επόμενους μήνες.

«Είναι αδιανόητο τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ να κατακλύζουν και πάλι όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Είναι κρίμα για τον τόπο, είναι άδικο για τους Έλληνες. Είναι εξοργιστικό μετά από όσα κάναμε να είναι ξανά αυτό το πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να φροντίσει την ομαλή έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα Στήριξης, επέλεξε να συμμετάσχει «σε αντιμνημονιακά καλλιστεία με την αντιπολίτευση».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο και για τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μάς λένε ότι αυτοί μόνο μπορούν και θα χορέψουν τις αγορές στον ρυθμό τους. Πρώτος εγώ ως πρωθυπουργός άσκησα σκληρή κριτική στις αγορές. Το 2010 μπορούσα με μία απόφαση να δημιουργήσω τεράστια προβλήματα στις αγορές και στη διεθνή οικονομία. Όμως, το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα θα ήταν η ίδια η Ελλάδα. Η ελληνική οικογένεια. Οι έξω θα ζούσαν αναταραχή, εμείς θα ζούσαμε εθνική τραγωδία».

Επισήμανε πως μπορούμε να χαράξουμε ένα διαφορετικό δικό μας δρόμο. Αλλά μια εθνική στρατηγική, συμπλήρωσε, οφείλει να αντιληφθεί την κατάσταση στην Ευρώπη και τις σημερινές τάσεις του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παράλληλα, κάλεσε τους πάντες να σταματήσουν άμεσα να τροφοδοτούν την κουβέντα της εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας πως το κόστος για τη χώρα μας μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ τόνισε την ανάγκη πολιτικής συνεννόησης.

Ο Γίωργος Παπανδρέου ανακοινωςε και τα ψηφοδέλτια με τον μεγαλύτερο αριθμό των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα το Σάββατο.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα και στην Β’ Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύει τα ονόματα τα ψηφοδέλτια εκφράζουν τη νέα αρχή που επιχειρεί το «ΚΙΝΗΜΑ» στη πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τους πολίτες.

«Στόχος ήταν να αποτυπώσουν τη δυναμική των δικτύων αυτοοργάνωσης και τη διάθεση παλαιών και νέων στελεχών να παλέψουν για τις αρχές και τις αξίες μας και όχι να γίνουν “πασαρέλα} επωνύμων.

Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε τις δυσκολίες που καλλιεργούσαν όσοι απεύχονταν την παρουσία του σε αυτές τις εκλογές και τον ελάχιστο χρόνο που υπήρχε λόγω της επίσπευσης των εκλογών που κάποιοι προκάλεσαν, δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυο υποψηφιοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας».

Επιπλέον τονίζεται ότι οι συνδυασμοί του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» σχεδιάστηκαν έτσι ώστε:

«Να αποτυπώνουν ένα ΚΙΝΗΜΑ ενεργών πολιτών που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας.

Να δοθεί η ευκαιρία και σε μη επαγγελματίες της πολιτικής να συμμετάσχουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Να εκπροσωπείται η αληθινή κοινωνία και οι αγωνίες της και όχι οι ισορροπίες στελεχών.

Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ από αύριο είναι έτοιμοι να δώσουν τον αγώνα πόρτα-πόρτα για μια κοινωνία αξιών, δικαιοσύνης, δημιουργίας και ελπίδας».