Παπούλιας: H κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες

H κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την 41 επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υπογραμμίζοντας:

«Όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται παθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν. Πέρα από τη συγκίνηση και το δέος που προκαλεί η ανάκληση της αυταπάρνησης νέων ανθρώπων, η επιστροφή στη 17η Νοεμβρίου 1973 υποβάλλει σκέψεις για το πώς φτιάχνεται το μεγαλείο ενός αγνού και ηρωϊκού αγώνα και τι γίνεται μετά. Λέμε συχνά πως κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης, είναι ανοιχτό σε ερμηνείες τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Σαρανταένα χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έχουμε λόγους να θυμόμαστε ότι η φωτεινή πλευρά της ιστορίας γράφεται από τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν την ευθύνη για όλους, ακόμη και αν κανείς δεν τους το ζητά, πέρα από τη συνείδησή τους».

«Έχουμε χρέος να θυμόμαστε και να σεβόμαστε, έχουμε χρέος να ξεχωρίζουμε τα μεγάλα από τα μικρά, τα σημαντικά από τα ασήμαντα, το διαχρονικό από το εφήμερο και να αναζητάμε το καλό και την αλήθεια» καταλήγει ο Κάρολος Παπούλιας..