Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9 και τροποποίηση της διαδικασίας πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9 αλλά και τροποποίηση της διάταξης που καθορίζει τη διαδικασία πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Ως νέα προθεσμία για την υποβολή του Ε9 ορίζεται η 27η Ιουλίου. Όσον αφορά την πληρωμή του φόρου, αυτή δεν θα γίνεται σε «κλειδωμένες» ημερομηνίες (δηλαδή μέχρι τέλος Ιουλίου, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου) όπως προβλέπεται σήμερα αλλά τον επόμενο μήνα από την υποβολή της δήλωσης. Και πάλι η πληρωμή θα γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις όπως και σήμερα.

Έτσι, αν ανακοινωθεί παράταση στην προθεσμία των δηλώσεων, οι φορολογούμενοι που θα στείλουν τις δηλώσεις τους τον Ιούλιο, θα πληρώσουν Αύγουστο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Η τροπολογία ορίζει επίσης ότι η προθεσμία για την έκδοση απόφασης στις ενδικοφανείς προσφυγές γίνεται από τρίμηνη, τετράμηνη.