Παραίτηση Ασημακόπουλου από την προεδρία της ΓΣΕΒΕΕ

 

Την αποχώρησή του από την προεδρία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) γνωστοποίησε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Σε δήλωσή του γνωστοποιεί ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους και συμπληρώνει ότι θεωρεί απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα και ευκαιρία και σε άλλους, της νεότερης γενιάς, να προσφέρουν, προσδίδοντας και μια νέα και πιο «φρέσκια” δυναμική».

«Είναι λάθος η μακροχρόνια παραμονή σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης. Εγκλωβίζεις και εγκλωβίζεσαι. Χάνεις στις περισσότερες των περιπτώσεων και την επαφή με τη γήινη πραγματικότητα, τις οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται εκτός των “τειχών” ενώ κινδυνεύεις ταυτόχρονα να συνδέσεις υπαρξιακές σου αναζητήσεις με τη θέση ευθύνης που μακροχρόνια “κατέχεις”. Και αυτό ενέχει τον κίνδυνο της παρακμής για θέσεις, θεσμούς και πρόσωπα», αναφέρει ο κ. Ασημακόπουλος που κατείχε τη θέση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ τα τελευταία 10 χρόνια.

«Όποιοι έχουν ειλικρινή διάθεση για προσφορά μπορούν να το πράξουν και από τη θέση του απλού “στρατιώτη”. Και αυτό ευελπιστώ να πράξω στο μέλλον», συνεχίζει.

O απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ακόμη ότι «εάν θέλει η χώρα και η ηγεσία της να βγούμε από τον καθοδικό κοινωνικό και οικονομικό φαύλο κύκλο, θα πρέπει να επενδύσουμε σε προσπάθειες για την ανάδειξη και αναμόρφωση της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε μικρή και πολύ μικρή κλίμακα».

«Γιατί», όπως συμπληρώνει, «χωρίς κινητικότητα και αλλαγές σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να περιοριστεί η ανεργία, να ανακάμψει η οικονομία και η επενδυτική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο, η επενδυτική «άνοιξη» μόνο από τις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να ξεκινήσει και να επεκταθεί σε δεύτερη φάση και στις μεγάλες.

«Παραμένω ενεργός επιχειρηματίας και πάντα κοντά στη ΓΣΕΒΕΕ και στις προσπάθειες της Διοίκησης», καταλήγει.