Παραιτήθηκε ο Γιώργος Στύλιος μετά το επεισόδιο με την Λ. Κανέλλη

Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου ζήτησε το μεσημέρι της Πέμπτης το Μέγαρο Μαξίμου μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που προκλήθηκε στη Βουλή. Ο κ. Στύλιος είπε στην κ. Κανέλλη «σου χρειάζεται Κασιδιάρης». Λίγο αργότερα τής ζήτησε συγγνώμη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό…

Ο κ. Στύλιος υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα.

«Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο» δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του κ. Στύλιου.

Σε νεώτερη δήλωση του κ. Στύλιου, μετά την υποβολή της παραίτησης, ισχυρίζεται ότι δόθηκε «λάθος ερμηνεία» σε όσα είπε στην Λιάνα Κανέλλη.

«Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκε λάθος ερμηνεία. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και να προωθώ τα συμφέροντα της Αρτας» δήλωσε ο παραιτηθείς.

Ο κ. Στύλιος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 μετά την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου.

«Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζει την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.

Με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα «την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του υφυπουργού Παιδείας Γεωργίου Στύλιου απέναντι σε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά του Γ. Στύλιου και σημειώνει: «Η απαράδεκτη αυτή στάση που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια».