Παυλόπουλος: Το θέμα της μετανάστευσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους λαούς της Ευρώπης με όρους ανθρωπισμού και ασφάλειας

Την πεποίθηση ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και το θέμα της μετανάστευσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους λαούς της Ευρώπης «με όρους ανθρωπισμού και ασφάλειας» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τα γεγονότα που έχουν συμβεί, προσφέρουν στην ίδια την Ευρώπη πολλά» και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα είναι ανθρωπιστικό, πρωτίστως, αλλά και θέμα ασφάλειας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Ο κ. Ήσυχος, αφού συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι επιθυμεί να ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στο εξωτερικό, αλλά και για μία μεγάλη εκστρατεία που, όπως σημείωσε «θα αρχίσουμε για τις γερμανικές οφειλές, γνωρίζοντας την τεράστια συμβολή σας ως νομικός με τους διανοούμενους γι’αυτή την υπόθεση του ελληνικού λαού».