Ποτάμι: Μικροκομματικές σκοπιμότητες πίσω από την «παραίτηση» Θεοχάρη

«Προφανώς, σε κάποιους δε φτάνει να αλλάζουν κάθε τόσο τη φορολογική νομοθεσία, αλλά τώρα θέλουν να αλλάζουν και τους δημόσιους λειτουργούς, αναλόγως με τις εκάστοτε μικροκομματικές σκοπιμότητες»

Την αντίδραση του «Ποταμιού» προκάλεσε η παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρει χαρακτηριστικά: «”‘Ο,τι δεν είναι δικό μας, το πολεμάμε”. Σε αυτή την παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιστρέφει μετά τις ευρωεκλογές η κορυφή της κυβέρνησης. Οδήγησε σε “παραίτηση” τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Προφανώς, σε κάποιους δε φτάνει να αλλάζουν κάθε τόσο τη φορολογική νομοθεσία, αλλά τώρα θέλουν να αλλάζουν και τους δημόσιους λειτουργούς, αναλόγως με τις εκάστοτε μικροκομματικές σκοπιμότητες».

»Η “παραίτηση” του Χάρη Θεοχάρη ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για τη δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, όπως έχει προτείνει το Ποτάμι. Πρώτη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να επιλέγονται οι καλύτεροι, χωρίς τις παρεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών και του παλαιοκομματικού συστήματος».