Εκπρόσωπος Μοσκοβισί: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις όμως δεν αναμένεται η σύνταξη έκθεσης προόδου

Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, όμως δεν αναμένεται η σύνταξη σχετικής έκθεσης προόδου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα αν το Brussels Group ετοιμάζει γραπτή έκθεση προόδου για την Ελλάδα, εν όψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, απάντησε ότι ναι μεν υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν γνωρίζει για καμία γραπτή έκθεση προόδου.

Η κ. Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, το Eurogroup Working Group (EWG), που θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και το Eurogroup στη Ρίγα θα αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών το τελευταίο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιοδικό Politico, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε λέγοντας πως η συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν από μία εβδομάδα και ότι «από τότε έχουν συμβεί πολλά».