Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα

Τσουχτερό κρύο, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες. Στους 9 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Αττική το πρωί της Δευτέρας. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από αύριο, Τρίτη. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν προς το τέλος της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και λίγα χιόνια από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ, ενώ αναμένονται και λίγες βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια.

Τσουχτερό το κρύο και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να πέφτει μέχρι και 3 βαθμούς (με μέγιστη θερμοκρασία τους 12 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας), ενώ αναμένονται και τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ.

Χιόνια αναμένονται κυρίως από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Κάποιες τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως από αργά το βράδυ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο, ο υδράργυρος θα δείξει από 3-7 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται από το βράδυ και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ. Ασθενείς βροχές αναμένονται κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος θα δείξει από 11-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ., ενώ αναμένονται σποραδικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο, Τρίτη, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός. Σποραδικές βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα και λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου.