Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Σαμαρά για την αναφορά από τον Έβρο σε «λαθρομετανάστες»

Τα πυρά του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη χθεσινή του αναφορά, από τον Έβρο, σε «λαθρομετανάστες».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση και συμπληρώνεται με έμφαση πως «δεν υπάρχουν λαθρομετάστες».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της».

«Η, ενόψει εκλογών, νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Αυτό τον «πολιτικό» χώρο άλλωστε τον έχουν καταλάβει ήδη η Χρυσή Αυγή και άλλες ομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, «οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου».