Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργείου Οικονομικών

Πολιτική απρέπεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών προς τον Αλέξη Τσίπρα για την έκδοση εντόκων τον Μάρτιο, σχολιάζοντας ότι «το Υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές, και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις Προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι γιατί το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά».

Στην κριτική που ασκεί αναφέρει ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης «είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας».

Μάλιστα, επικρίνει του υπουργείο γιατί επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

«Μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο». Επιπλέον, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι, το υπουργείο Οικονομικών σε πρωινή ανακοίνωσή υπενθύμιζε στον ΣΥΡΙΖΑ τους δύο περιορισμούς σχετικά με την έκδοση εντόκων γραμματίων, με αφορμή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Real News, στην οποία αναφέρει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο.