«Πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ με αφορμή την αντιπαράθεση Ψαριανού – Φωτίου

Να καταδικάσει απερίφραστα τη συμπεριφορά του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού καλεί το Ποτάμι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, με αφορμή την αντιπαράθεση που είχε ο κ. Ψαριανός με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής το βράδυ της Τετάρτης.

«Αναρωτιόμαστε αν οι ύβρεις, οι βρυχηθμοί και οι απαράδεκτες χειρονομίες αποτελούν δείγμα της ευρωπαϊκής προοπτικής που ευαγγελίζεται το κόμμα του Γρ. Ψαριανού», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κάνει λόγο για επίθεση από μεριάς του κ. Ψαριανού που συνιστά πρόκληση για τους στοιχειώδεις κανόνες διεξαγωγής της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Την αντίδραση του Ποταμιού έφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν και θα μπορούσαμε να μπούμε στον πειρασμό να καταθέσουμε τον πλήρη κατάλογο από το υβρεολόγιο που καθημερινά εκστομίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τα φερέφωνα τους κατά του Ποταμιού και των στελεχών του, θα αρκεστούμε στο top 10 του savoir vivre τους: Εθνικοί μειοδότες, δοσίλογοι, Γερμανοτσολιάδες, φιλογερμανικό κόμμα, υπηρέτες των νταβατζήδων, εκπρόσωποι της διαπλοκής, συνήγοροι των δανειστών, πέμπτη φάλαγγα, τσιράκια των εργολάβων, αδαείς και αστοιχείωτοι», απαντά το Ποτάμι.

«Μετά από όλα αυτά, τους ενόχλησε το ότι ένας βουλευτής του Ποταμιού απάντησε σε φραστική αήθη επίθεση που δέχθηκε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Όπως επισημαίνει το Ποτάμι, ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι αδυναμία, ενώ προειδοποιεί ότι «αν συνεχίσουν να βρίζουν, να είναι έτοιμοι να λαμβάνουν και απαντήσεις», ιδιαίτερα όταν «οι χαρακτηρισμοί τους προσβάλλουν και προσωπικά κάποιον που ο πατέρας του πέρασε τέσσερα χρόνια εξορίας σε Μακρόνησο και Ικαρία».