ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει άμεσα η εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει άμεσα «την εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό και να μιλήσει για τα δικά του σχέδια εμπέδωσης του μνημονιακού καθεστώτος στην Ελλάδα, όπως αυτά περιγράφονται και στο περιβόητο mail Χαρδούβελη, το οποίο δεν τολμά να αποκαλύψει».

Σε ανεπίσημο σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σειρά δηλώσεων ξένων αξιωματούχων που τονίζουν ότι ζήτημα grexit δεν υφίσταται και τονίζει, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν εκβιάζει την Ευρώπη με τρομοκρατικά σενάρια». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας καταρρέει και η νίκη του στις ελληνικές εκλογές αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά ως η μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί αυτή η πολιτική.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «μόνο ο κ. Σαμαράς τολμά να συνδέει την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Spiegel, σημειώνει ότι το περιοδικό δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Έξοδος από την Νομισματική Ένωση: η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αντιμετωπίσιμη», με αποτέλεσμα -όπως επισημαίνει- να υπάρξει θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες και να δημιουργηθεί εμφύλιος στο εσωτερικό της γερμανικής συγκυβέρνησης.

Σήμερα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύστηκε και επίσημα τόσο από τη γερμανική καγκελαρία όσο και από την Κομισιόν οποιαδήποτε αλλαγή θέσεων αναφορικά με την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη υπενθυμίζει ότι πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, διευκρίνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Διάσπαση της ευρωζώνης; Αυτό δεν θα γίνει. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει σχέδιο β’». «Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα καλούνται να αποφασίσουν τώρα για τη σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης».

Είναι ντροπή για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, καταλήγει στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, «να ταυτίζεται με τις πλέον αντιευρωπαϊκές και ρατσιστικές προς τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου πολιτικές δυνάμεις, καθώς μόνο το γερμανικό ακροδεξιό AfD εμφανίστηκε ευχαριστημένο από το δημοσίευμα του Spiegel».