ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια να διευρυνθεί η πολιτική συμμαχιών

Προτάσσοντας, σύμφωνα με τη θέση του, το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης και επιδιώκοντας να αυξήσει το δικό του πολιτικό και κοινωνικό βάθος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να οξύνει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης για τη «μη διαπραγμάτευση» με την τρόικα και παράλληλα, μέσω των περιφερειακών συνδιασκέψεων, να διευρύνει την επιρροή του και να συγκροτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Παρουσιάζοντας την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος του έτους, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι βάση εκκίνησης του πολιτικού σχεδίου του κόμματός του είναι η διαπίστωση ότι, σήμερα έχουν διαμορφωθεί δύο προτάσεις ενώπιον του λαού, υπάρχει πραγματικός διπολισμός που συγκροτείται στη βάση αντιτιθέμενων σχεδίων και προτάσεων πάνω στα οποία καλείται να τοποθετηθεί ο λαός. Και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, θα είναι προς όφελος του τόπου, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την ενωτική του πολιτική, καθώς οι περιφερειακές συνδιασκέψεις θα εξελιχθούν σε ευρύτερα πολιτικά και κοινωνικά φόρα, με στόχο να συγκροτηθούν τα περιφερειακά κυβερνητικά προγράμματα του κόμματος, αλλά και να διευρυνθεί η πολιτική συμμαχιών. Έτσι, στις συνδιασκέψεις θα προσκληθούν αντιμνημονιακά κόμματα, προσωπικότητες, επιμελητήρια, κοινωνικές οργανώσεις, πολιτικές κινήσεις και πνευματικοί άνθρωποι να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους. Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι το κύριο βάρος θα πέσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι συγκλίσεις ή αποκλίσεις θα προκύψουν μέσα από αυτή την διαδικασία και δεν θα πρόκειται για μια στενή κομματική διαδικασία προσέγγισης συμμάχων, αλλά μια διαδικασία παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι προσκλήσεις θα υπάρξουν προς ΚΚΕ, οικολόγους, ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ, παρά τις διαφωνίες, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι εκκρεμεί μια συνάντηση μεταξύ Τσίπρα -Κουβέλη, από το καλοκαίρι, όταν υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.